Webredacteur in de maak

Geef mij een pen en ik schrijf. Een formulering die anno 2011 nergens op slaat, maar ik vind het toch veel beter klinken dan ‘geef mij een toetsenbord en ik typ’. Mijn liefde voor schrijven neemt een wending richting schrijven voor het web. Kort, krachtig, effectief en zoekmachinevriendelijk oftewel seo.  En omdat ik, ik ben, en ik de dingen die ik doe goed wil doen, reis ik deze week één keer in de twee weken een avond naar Zwolle, waar ik bij het ISBW de leergang webredacteur volg. Twee lessen achter de kiezen en al helemaal ingewijd in het fenomeen businesscase.

De module die ik nu volg omvat ‘interactieve media en webredactie’. Ik moet op zoek naar een probleem binnen een organisatie en binnen het kader van deze module een oplossing bedenken. Hoewel mijn eigen bedrijf als volwassen betiteld kan worden, vind ik daar geen geschikt probleem.

Nu heb ik mij sinds kort aangesloten bij Froulju Foar Froulju (Froulju is Fries voor vrouwen). Dit is een netwerk van vrouwelijke ondernemers in (nu nog) voornamelijk het noordwesten van Fryslân. Samen willen ze laten zien dat er qua vrouwelijk ondernemerschap langs de dijk genoeg te doen is. Samen willen ze ook een steun in de rug zijn voor vrouwen in hun omgeving met borstkanker en steunen ze ook nog het onderzoek naar borstkanker. Voor mij rechtvaardigt het doel mijn keuze voor dit vrouwennetwerk.

Laat nu mijn eerste businesscase zijn voedingsbodem in Froulju Foar Froulju vinden. Wat is het geval?  De website frouljufoarfroulju.nl is in de lucht. Een feestelijke lancering met een al even feestelijke wijnproeverij ging eraan vooraf. Maar nu, wie gaat de site bijhouden, wie doet wat, hoe houden we hem actueel, wat moet erop? De ene vraag roept een reeks andere op. In mijn businesscase hoop ik oplossing te kunnen bedenken en presenteren. Voor goede ideeën houd ik mij aanbevolen.

RIA
17-10-2011