Wat is je motto, wat straal je uit als tekstschrijver alias webredacteur?

Op je website vertel je niet alleen in woorden wat je uit wilt stralen met je bedrijf. Ook beeldmateriaal speelt een belangrijke rol. Als voorbeeld neemt onze docent van de Leergang Webredacteur mijn website onder de loep. In twee woorden moeten mijn medestudenten en ikzelf aangeven wat ik met de daarop prijkende foto van mijzelf uit wil stralen. Enige minuten lang zijn wij in gepeins verzonken. Ik ben eruit. Wat ik uit wil stralen is eerlijkheid en betrouwbaarheid. Kennelijk heb ik het juiste beeld uitgezocht; mijn medestudenten slaan de plank niet ver mis. Opgelucht haal ik adem. Later bedenk ik me dat ik er nog wel professionaliteit aan toe had kunnen voegen. Dat is door niemand genoemd. En zo blijft er werk aan de winkel en ga ik nog eens kritisch kijken naar de beelden op mijn site.

“Waarom moet iemand jou eigenlijk kiezen als tekstschrijver of webredacteur?” legt de docent mij vervolgens onverstoorbaar het vuur na aan de schenen. Hij moet mij wel hebben vanavond. “Omdat ik goed ben” antwoord ik zelfverzekerder dan ik mij voel. Misschien is het mijn Friese inborst die het steken van de loftrompet over mijn eigen kunnen in de weg staat. Ik draai het liever om. Mijn opdrachtgevers dicht ik graag de eigenschap toe dat zij zelf wel in staat zijn te beoordelen of ze mijn werk goed vinden. Tot nu toe werkte dat prima en ik ben ervan overtuigd dat dit ook zo blijft. Ria Algra, de tekstschrijver en webredacteur van woord en daad. Dat klinkt niet alleen goed, dat is het ook. Mijn motto.

RIA
19-04-2012

2 gedachten over “Wat is je motto, wat straal je uit als tekstschrijver alias webredacteur?

  1. Linda

    Die leergang klinkt wel heel interessant! Je foto vind ik overigens heel sympathiek, komt inderdaad eerlijk en betrouwbaar over. Waar kan je die leergang volgen?

  2. Ria Algra Bericht auteur

    Hallo Linda,
    Bedankt voor je compliment. Ik volg deze studie via het ISBW. Het is een HBO studie. Erg leuk en leerzaam om te doen. Ik steek er veel op. Wat ik wel een beetje mis is het concreet schrijven van teksten. Je krijgt wel tips en richtlijnen, maar je wordt er niet op beoordeeld. En toch is het schrijven en redigeren op zich wel een wezenlijk onderdeel van het werk van een webredacteur. Dat is juist ook zo prachtig om te doen: schrijven. Succes, mocht je overwegen iets in deze richting te doen.

Reacties plaatsen niet mogelijk.