Van alle markten thuis

Het aantrekkelijke van een baan als directiesecretaresse is voor mij de brede blik die je ontwikkelt. Je bent een spin in het web en je komt in aanraking met alle facetten binnen het bedrijf. Daarnaast heb je alle ruimte om te spelen met je taalkundig en organisatietalent.

Als je net als ik op zeker moment besluit als zelfstandig secretaresse verder te gaan, krijg je te maken met hele andere aspecten. Wat ik absoluut niet wilde was mezelf aan kantoor kluisteren met een telefoonservice voor bedrijven.  Ik besloot mijn kennis te verbreden in de richting van administratie. Voor kleinere bedrijven ligt immers de combinatie boekhouder/secretaresse voor de hand.  Geen kantoor- maar duizendpoot.

Spreek je van een tekstschrijvende secretaresse, dan lijkt dat ook niet heel ongebruikelijk. Een boekhouder die tegelijkertijd tekstschrijver is, dat is al wat moeilijker voor te stellen. De combinatie secretaresse – boekhouder – tekstschrijver is er eentje die je niet veel tegenkomt. Helemaal apart wordt het als de tekstschrijver zich specialiseert als webredacteur. Laat dit nu net de combinatie van specialismen zijn waarmee ik mijzelf in de markt zet.

Webredacteur is een jongste loot aan de stam van mijn bedrijf. Door middel van de Leergang Webredacteur bij het ISBW in Zwolle komt deze loot goed tot ontwikkeling. De vaardigheden van een webredacteur kunnen ook prima worden ingezet in het Midden- en Kleinbedrijf.

En zo ben ik van alle, lees vele, markten thuis.

RIA
11-01-2012