Strooien met zoekwoorden

Als webredacteur hoor ik seo webteksten te schrijven, oftewel zoekmachinevriendelijke webteksten. In normaal Nederlands zou ik geen twee keer in dezelfde regel ‘webteksten’ schrijven, maar omdat ik daarop graag gevonden wil worden, ga ik overstag en hou ik stug vast aan ‘webteksten’. Ik zou natuurlijk ook iets kunnen bedenken van ‘zoekmachinevriendelijke tekst voor uw website’ of een ‘pakkende tekst voor uw website’.

Aangezien de gemiddelde internetbezoeker in luttele seconden, of een fractie daarvan beslist of hij op jouw site blijft, moet de boodschap van het scherm afknallen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat maakt het vak van webredacteur of tekstschrijver, hoe je het maar wilt noemen juist zo leuk.  Zo leuk zelfs dat ik aan de Leergang Webredacteur ben begonnen. Ik doe dat bij het ISBW in Zwolle.

Ik ben nu met mijn eerste businesscase bezig. Mijn onderwerp is het vrouwennetwerk Froulju Foar Froulju (vrouwen voor vrouwen) in Friesland. De kernvraag is hoe Froulju Foar Froulju de redactie van de website moet gaan voeren om deze op een aantrekkelijke manier actueel te houden. Ik pleeg onderzoek bij soortgelijke organisaties en onder de Froulju Foar Froulju vrouwen zelf. De enquêtes maak ik in Google Docs. Wat een super handige tool. Er gaat een wereld voor me open. Over de response heb ik niet te klagen. Iets van 30 en 80%.

Nu moet ik iets met de resultaten gaan doen. Als ik mijn studieboek ‘Daadkrachtig Verbeteren’ van Stephan de Laat inkijk, dan moet het iets worden in statistiekvorm. Mijn enthousiasme neemt iets af. In plaats van gezellig bloggen over seo webteksten, oftewel zoekmachinevriendelijke webteksten, moet ik nu toch eerst maar aan de studie.

Intussen heb ik toch even mooi wat keren ‘webteksten’, ‘seo webteksten’ en ‘zoekmachinevriendelijke webteksten’ laten vallen. En dat voor een beginnende webredacteur.

RIA
05-11-2011

5 gedachten over “Strooien met zoekwoorden

  1. Schrijfkunst (ingridvandenbergh)

    Je webteksten knallen van mijn beeldscherm.
    Een beginnend webreadacteur neem ik het overigens niet kwalijk dat zij ‘zoekmachine vriendelijke’ los van elkaar schrijft. Liever wens ik haar voor de toekomst veel succes en werk- … eh… webplezier.

Reacties plaatsen niet mogelijk.