Souvenir de Google Français

Elke zichzelf respecterende camping biedt zijn kampeerders wifi aan. Reuze handig. Op mijn minilaptopje ontdek ik in onze vakantie wat het schone Franse land zoal te bieden heeft. Teruggekeerd op Nederlandse bodem voltrekt zich een merkwaardig fenomeen. Mijn Google-account heeft de Franse identiteit aangenomen. Aangezien mijn Frans zich niet verder heeft ontwikkeld dan vier jaar MAVO in een grijs verleden, word ik hier niet vrolijk van.

Geen nood, Google heeft een handige taalinstelling. Die ga ik even veranderen en alles draait weer zoals het hoort. Raar, Nederlands staat nog altijd ingesteld als primaire taal. Weet je wat, ik pak het anders aan, je moet per slot creatief zijn, ik laat Google gewoon vanuit Frans naar Nederlands vertalen. Het werkt. Het kluk kluk Nederlands neem ik maar voor lief en dat ‘afbeeldingen’ nu ‘imagery’ heet, dat snap ik nog.

Minder leuk wordt het als ik webmaster hulpprogramma’s raadpleeg. Nu wordt het zo kluk kluk dat ik er helemaal niets meer van snap. Tijd om de moeite te nemen te googelen naar een oplossing. Yes, ik moet er gewoon voor zorgen dat mijn cache geheugen wordt gewist en dan moet alles weer werken zo het hoort. Niet dus.

Om lekker na te genieten van de vakantie namen wij wijn mee als souvenir. De wijn is op, de laatste slok Franse Google lijkt nog niet genomen. Wie weet hoe ik weer mijn oude vertrouwde Nederlandse Google terugkrijg, ik hou mij aanbevolen. Enne, merci alvast.

RIA
23-08-2012