Google, zitten wij op één lijn?

Begin 2011: de Blauwe Doos van Alex van Ginneken, 17 boeken over Internet Marketing wakkeren mijn enthousiasme aan om me verder in deze materie te gaan verdiepen. Daarom koop ik een ‘stoel’ bij Academy Noord in Leeuwarden. De plek waar continu gewerkt en geëxperimenteerd kan worden met online media, staat er op hun website. De plek ook waar persoonlijke hulp geboden wordt en waar men terecht kan voor advies. Dat laatste doen ze in de garage. Al snel kom ik erachter dat ik dom ben geweest.  Algra.fr, mijn domein, staat natuurlijk niet voor Friesland maar voor Frankrijk. De wetenschap dat .fr de eerste letters zijn van de voornaam van mijn wederhelft zal niet snel wereldwijd bekend worden. Google begrijpt dat al helemaal niet en zal mij voor deze move niet belonen.

Maar geen nood. Een .nl domein met dat waar ik me sterk voor maak, tekstschrijven in mijn geval, zal daarin verandering brengen. Ik kan mijn algra.fr gewoon aanhouden, maar wie dit adres invoert wordt automatisch naar het nieuwe adres geleid. Ik zal even dalen in de zoekresultaten, maar daarna …

Ik regel het dezelfde week nog, tekstschrijver-algra.nl moet het worden. Ik daal inderdaad van pagerank 1 naar 0, in Google Free Monitor zijn het alleen nog maar neerwaarts gerichte rode pijlen. Tot zover klopt het verhaal. Nu wacht ik op de grote doorbraak. Google Free Monitor registreert mijn nieuwe domein nog steeds niet. Als ik in de webmaster hulpprogramma’s kijk, dan zie ik geen links meer die naar mijn site wijzen, terwijl ze er toch echt wel zijn. En de pagerank staat nog steeds op 0.

En ik, ik vraag me af: wil ik te snel of vindt Google dat ik hem of is het haar, voor de gek houdt? Wie het weet, ik ben benieuwd.

RIA
26-10-2011

2 gedachten over “Google, zitten wij op één lijn?

 1. Janneke

  Hoi ria,

  Als ik via google tekstschrijver-algra intik dan wordt je site wel gevonden. Maar misschien bedoel je iets anders.
  gr. Janneke

  1. Ria Algra Bericht auteur

   Ja, dat klopt helemaal. Het is alleen dat niemand daarop zoekt. Zo bekend ben ik nu ook weer niet.

Reacties plaatsen niet mogelijk.