Google Free Monitor houdt je met beide benen op de grond

Om te kijken hoe ik als tekstschrijver en webredacteur scoor op de door mij relevante zoekwoorden ‘tekstschrijver‘ en ‘webredacteur‘, raadpleeg ik zo nu en dan Google Free Monitor.

Een erg handige tool. Per url geef je zoekwoorden op. Vervolgens laat je Google daarop monitoren. In de uitkomst zie je niet alleen de uitkomst, maar ook of je ten opzichte van de vorige scan gedaald of gestegen bent op de ranglijst.

Google Free Monitor geeft een objectievere uitkomst dan wanneer ik op ‘tekstschrijver’ of ‘webredacteur’ zoek vanaf computers waarop ik regelmatig werk. Dan sta ik op nummer één, ook zonder dat ik ingelogd ben op enig account. Om lyrisch van te worden, maar subjectief en bezijden de waarheid. Kennelijk weet Google meer van mij dan ik besef.

Niettemin, via Google Free Monitor sta ik met ‘tekstschrijver‘ op dit moment op nummer 25 van de circa 819.000 zoekresultaten; met ‘webredacteur‘ bezet ik de tiende plek in de ranglijst van 412.000. Toch leuk. Maar dan ‘tekstskriuwer!’: numero uno, nûmer ien of in gewoon Nederlands nummer één van de 979 zoekresultaten.

Leuk, zo’n objectieve tool. Het houdt je met  beide benen op de grond.

RIA
mei 2012