Als het maar gratis is

Joepie! Mijn website mocht zich het afgelopen weekend verheugen in  -voor mij althans- veel visite. Nu leidde al die visite nu niet direct tot de conversie die ik voor ogen heb, maar toch, het feit alleen al dat ik gevonden word, sluit helemaal aan op mijn internetmarketing inspanningen en mijn studie webredacteur.

Al deze  wijsheid haal ik uit Google Analytics om vervolgens te concluderen dat de instapzoekwoorden alles te maken hadden met ‘het grote sterrengala’ in Leeuwarden. Er is wat gegoogeld op kaartjes voor dit evenement. En zo kwam een heel regiment van speurders op mijn website terecht. Wat vonden zij daar? Een melding dat één van mijn klanten een paar kaartjes gratis weggaf. Het enige wat je ervoor hoefde te doen was je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Wat ik nu zo leuk vond is dat een flink aantal bezoekers het niet alleen bij de kaartjespagina bleef hangen. Ze lazen mijn blogs. Niet die over de zoekmachinevriendelijke,  maar mijn huis, tuin en keuken hersenspinselen. Hoe gaat dat, ik zie mijzelf met een stapel fotoboeken op de grond zitten. Ik ben ergens naar op zoek, maar ondertussen verlies ik mijzelf in een vleug nostalgie en raak ik niet uitgebladerd.

Waar gratis al niet toe kan leiden. De HEMA weet het. Ik kan me er iets bij voorstellen.
RIA
10-11-2011

2 gedachten over “Als het maar gratis is

  1. Jokezelf

    Zo werkt het; deel iets uit en mensen zullen de neiging hebben iets van je te kopen, of bij je te blijven hangen om op ideeën te komen en later terug te komen. Leuk dat ze ook je blogs lazen. Daar doe je het tenslotte óók voor (of niet dan?).

Reacties plaatsen niet mogelijk.