Tekstschrijver en Webredacteur

Schrijven voor internet

Welk probleem van je bezoeker los jij op?

Lees je op jouw website in één oogopslag welk probleem jij voor je bezoeker oplost? Nee?

Dan wordt het een hele toer een voorbijganger op je website te houden. Je bezoeker kijkt namelijk niet eerst rustig rond, maar beslist in een paar seconden of jouw site voor hem de moeite waard is om verder te lezen.

Prikkel de aandacht van je bezoeker

Het is erg belangrijk dat je in een paar zinnen je bezoeker zo weet te prikkelen dat hij binnenkomt. Eenmaal in je site moet je zijn aandacht natuurlijk ook vasthouden. Anders haakt hij alsnog af en doet hij niet wat jij graag wilt dat hij doet.

Schrijf voor internet

Met alleen een frisse lay-out overtuig je niet. Om op te vallen zijn heldere, nieuwsgierig makende teksten nodig. Die ook nog eens zoekmachinevriendelijk (seo) zijn. Door je hele site heen. Dat is schrijven voor internet. Dat is waar ik je bij help.

Webredacteur

Je website moet aan nogal wat eisen voldoen, wil deze interessant zijn voor je bezoeker. Je wilt hem of haar natuurlijk laten weten dat je er bent en daarom moet Google jouw site ook interessant vinden.

Blijf bezig met relevante content

Het is niet zo nu en dan even een tekstje, een berichtje en je bent er. Wil je Google te vriend houden, zul je hard moeten werken aan je website. Hij moet van a tot z kloppen en je moet er regelmatig relevante content aan toevoegen. In de praktijk valt dat meestal zwaar tegen.

Als webredacteur help ik je van strategie tot en met de uitvoering en het onderhoud. Daarbij werk ik samen met een grafisch designer en een webdesigner.

Tekstschrijver voor papier

Tekstschrijven is knutselen met woorden en daarvan een geheel maken dat

  • prettig leest
  • overtuigt
  • zegt wat je bedoelt
  • aansluit op de belevingswereld van de lezer.

Of het nu gaat om een brief, een rapport, een persbericht, een folder of een bedrijfsreportage.